Rólunk

A Bonita Springs egy kis családi golden retriever kennel. Kutyáink elsődlegesen teljes értékű családtagok, akik szeretettel és boldog pillanatokkal ajándékoznak meg minket, velük válnak teljessé a mindennapok. Kiállításokra és retriever tréningre rendszeresen járunk velük. Ők a „centrum” az életünkben, gyakorlatilag minden tevékenység köréjük épül, legyen szó utazásról, nyaralásról, ünnepekről vagy szimpla hétköznapokról. Kennel nevünk legelső kutyánk, kennel alapító golden retrieverünk, Bonita nevét viseli. Bonita révén szerettünk bele a fajtába, vele egy új és csodálatos fejezete kezdődött életünknek. Bizonyos, hogy ő volt a kezdete a fajta iránti életre szóló szeretetünknek és elkötelezettségünknek. Hálásak vagyunk tenyésztőjének, Szilágyi Katicának, hogy Boni a miénk lehet.

Tenyésztői munkánk során a tudatos és gondos szelekciót, a minőséget tartjuk szem előtt. Alapelvünk, hogy a küllem mellett az egészség és a jó idegrendszer, a temperamentum, a vérmérséklet és a karakter fontossága nem lehet kompromisszum tárgya, ahogy az utódgondozás sem.

Olyan gazdák jelentkezését várjuk, akik életre szóló társat és családtagot keresnek, akiknél a kutya nem „kerti dísz”, akik sokat kérdeznek, és persze mi is kérdezhetünk tőlük. Kiskutyát csak felelősségteljes és megbízható családok részére adunk, akiktől rendszeres visszajelzést kapunk az utódokról. Az utódgondozás részeként gazdáink bármikor fordulhatnak hozzánk segítségért és támogatásért. Az érdeklődőket szívesen fogadjuk e-mailben és telefonon, előzetes egyeztetés után személyes látogatásra is.

Kölykök

Planned litters

Aktuális alom

Jelenleg nem várható kiskutyák születése kennelünkben.

Bonita

“Forever Gold” alom

Sire: Mr. LookOLook Hidden in the Woods “Yoda”

Dam: Magic Madness Addcited To You “Bonita”

Születési idő: 2018.07.20

Értékeink

Felelős tenyésztés

Felelős tenyésztés

Filozófiánk, hogy a “jobb, szebb, egészségesebb” utódok reményében minden párosítás megtervezése a fajta nemesítését kell, hogy szolgálja. Ennek részeként a jó vérmérséklet és karakter az egyik legfontosabb szelekciós szempont, melyet elsősorban örökletes tényezők határoznak meg, s csak másodsorban a környezet. Az örökletes betegségek, nemkívánatos tulajdonságok, vérmérsékleti vagy érzelmi bizonytalanság, mind kizáró okok a tenyésztésbe vétel során.

Utódkövetés

Utódkövetés

Kiskutyáink sorsát igyekszünk végig kísérni, gazdáikkal folyamatos kapcsolatban lenni, az utódok élete végéig minden segítséget megadni. Minden, általunk tenyésztett egyedért anyagi és erkölcsi felelősséget vállalunk. Az utódgondozás nem csak a felelős tenyésztés része, de az adott párosítás eredményét is mutatja, mely a tenyésztői munkát minősíti és segíti.

Egészség

Egészség

A kötelező szűrő vizsgálatok mellett (csípő/könyök/váll szűrés, szem szűrések) fontosnak találjuk a rendszeres labor vizsgálatokat, speciális problémák esetén pedig minden esetben tapasztalattal rendelkező szakorvosok felkeresését. A magas színvonalú tenyésztés alapja, hogy csakis egészséges és stabil idegrendszerű egyedeket vonunk tenyésztésbe. Mind felnőtt, mind kölyök kutyák esetében kulcsfontosságú a kornak megfelelő étrend és mozgásforma, az ízületek kiemelt védelme. Emellett, kúra jelleggel különböző étrend kiegészítőkkel és vitaminokkal támogatjuk kutyáink hosszútávú egészségét.

Temperamentum

Temperamentum

A kutyafajták rájuk jellemző örökletes viselkedésbeli sajátosságokkal rendelkeznek, melyek nemzedékről nemzedékre öröklődnek. A golden retriever bizalommal teli, kedves, barátságos és együttműködő társ, jelleme révén mind gyerekek, mind idősek mellé ideális választás. Igazi családtag! Sem a félősség, sem az agresszivitás nem jellemző a fajtára, ezen tulajdonságok kizáró okok a tenyésztésbe vétel során.

Retriever képességek

Retriever képességek

A golden retrievereket eredetileg a vad felkutatására és behozására tenyésztették ki, ez a fajta fő hivatása: engedelmességük, intelligenciájuk, kiváló irányíthatóságuk, jelölőképességük, jó orruk, lágy harapásuk, remek munkaképességeik révén csodálatos vadászkutyák. A fajta lételeme a víz és az apportírozás! A kitenyésztett képességek megőrzése a tenyésztés egyik kulcs eleme.

Kennelünk tagjai

Bonita

Bonita

Első Golden Retrieverünk, Kennelünk névalapító kutyusa. Álom kislány. Hálásan köszönjük ezúton is a Magic Madness kennel tenyésztőjének, Szilágyi Katalinnak a bizalmat és a lehetőséget, hogy Bonita hozzánk kerülhetett! Aktív, életvidám és érdeklődő természetével, őszinte tekintetével – nevéhez hűen – Boni kiskora óta mindenkit levesz a lábáról. Mind küllem, mind temperamentum és munkaképességek szempontjából méltó képviselője a fajtájának.

Zoe

Zoe

Zoe kutyusunkat tenyésztési szándékkal vásároltuk, tele szeretettel, várakozással, reményekkel és álmokkal, az élet azonban máshogy hozta. Ideje korán, még egy éves kora előtt fény derült idegrendszeri problémáira és epilepsziájára, melynek klinikai prognózisa sajnos kedvezőtlen és nagy valószínűséggel veleszületett okokra vezethető vissza. Mindez új élethelyzetet teremtett számunkra Zoe-val (gyógyszerek beadása fix időben, terápia, speciális foglalkozások, mindennapos készenlét). A szeretetünk és rajongásunk nem csökkent azonban az irányában, hálásak vagyunk a sorsnak, hogy Ő a mi kiskutyánk lehet. Csodálattal és tisztelettel figyeljük, ahogy a betegsége ellenére igyekszik teljesíteni a mindennapokban.

Melody

Melody

Frani

Frani

2014 – 2017

“The amount of actual time is irrelevant because the intensity of the moment is guaranteed to last. It doesn’t matter because what remains and what can never be lost is a spirit.” (Nick Trout – Love is The Best Medicine)

Misa

Misa

Misi mentett kiscicaként került hozzánk. Kedves és alkalmazkodó természete révén gyorsan beilleszkedett és a kutyusokkal is életre szóló barátságot kötött. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy Misire rátaláltunk (vagy ő talált ránk? ) és kis családunk/falkánk tagja lett ez az elbűvölő cica. Misi egy bújós, rendkívül szeretetteljes és ragaszkodó kandúr, igazi dorombológép. Zoeval különleges a kapcsolatuk, kezdetektől imádják egymást. Facebook és Instagram oldalunkra folyamatosan töltünk fel fotókat és videókat Misi és a Kutyusok mindennapjairól, érdemes követni!

Lépjen velünk kapcsolatba

Kovács Tamás
+36 30 358 8049

Vörös Zsófia
+36 30 559 9112

facebook

info@bonitasprings.hu

instagram